Career Management

Talent- en competentie
management

Hoe realistisch is mijn zelfbeeld? Waar liggen mijn talenten en hoe geef ik verdere invulling aan mijn loopbaan? Ben ik wel geschikt voor deze job?

Hierbij gaat het over het maken van een sterkte-zwakte analyse om vervolgens de competenties en ontwikkelingspunten te onderzoeken.

Loopbaanbegeleiding – Keuzebegeleiding

Op een bepaald moment in het leven kan er sprake zijn van een verstoring van het evenwicht. Iets knaagt of er is een algemeen gevoel van onbehagen. Een functie vervalt door reorganisatie, of er treedt verveling op, of er is een onaangename sfeer, of er is sprake van teleurstelling, … In deze gevallen ben je het contact kwijt met wat je wil en wat er belangrijk is. Ga ik zo door en wat wil ik nu werkelijk ? Dat is de hamvraag.

Loopbaancoaching na burn out

Herstellende van een burn-out en zin om terug aan de slag te gaan ? Wil je wel terug naar diezelfde baas? Wil je wel terug naar diezelfde collega’s? Hoe zit het met de werkinhoud en de -omstandigheden? Ben je nog bereid om het ‘lange’ traject heen en terug af te leggen? Wat maakt jou nou eigenlijk gelukkig? Hoe bezorg je jouw carrière een nieuwe wending?

Management
development

Management Development kan ingezet worden voor hoger als voor middenkader en het omvat zowel training als coaching. Maar hoe stelt u de leerdoelen op? Wat wil u bereiken? Hoe gaat u aan de slag?

School 4 POWER gaat met uw managers aan de slag om door het bos de bomen terug te kunnen zien.

meer artikels lezen?
ga naar onze blog