Management development

Managementdevelopment : Welke loopbaantrajecten hebben we voor het management?

Management Development kan ingezet worden voor hoger als voor middenkader en het omvat zowel training als coaching. Maar hoe stelt u de leerdoelen op? Wat wil u bereiken? Hoe gaat u aan de slag?

School 4 POWER gaat met uw managers aan de slag om door het bos de bomen terug te kunnen zien.

Durft u uw managementcapaciteiten in vraag stellen? Durft u in te zoomen op uw sterktes en uw tekortkomingen? Hoe stuurt u de processen in uw organisatie? Bent u de juiste persoon op de juiste plek? Hebt u voldoende steun van uw directe omgeving om uw loopbaan bij te sturen?

Uit Amerikaans onderzoek van Jim Collins (2001) blijkt dat in 90% van de meest succesvolle organisaties, het topmanagement is gevormd in de eigen organisatie. Maar hoe pak je dat nu aan? Wie komt waarvoor in aanmerking?

Via loopbaancoaching kan je :
1. De persoonlijke ontwikkelingsbehoeftes per manager scherp krijgen
2. De capaciteiten van uw managers onder de loep nemen
3. Bekijken welke vaardigheden dienen aangescherpt te worden
4. Onderzoeken welke talenten ontbreken in uw organisatie

Samen met de loopbaancoach kan u inzetten op verandering en zowel voor de manager als voor de organisatie een verschil realiseren. We maken per managers een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) zodat uw organisatie de juiste training kan inzetten.

‘The war for talent’ is geen illusie. Bindt uw medewerkers / managers aan uw organisatie, investeer in careerplanning en maak samen het verschil.

Vraag informatie aan over management development

Talent- en competentiemanagement

Hoe realistisch is mijn zelfbeeld? Waar liggen mijn talenten en hoe geef ik verdere invulling aan mijn loopbaan? Ben ik wel geschikt voor deze job?

Hierbij gaat het over het maken van een sterkte-zwakte analyse om vervolgens de competenties en ontwikkelingspunten te onderzoeken.

Loopbaanbegeleiding – Keuzebegeleiding

Op een bepaald moment in het leven kan er sprake zijn van een verstoring van het evenwicht. Iets knaagt of er is een algemeen gevoel van onbehagen. Een functie vervalt door reorganisatie, of er treedt verveling op, of er is een onaangename sfeer, of er is sprake van teleurstelling, … In deze gevallen ben je het contact kwijt met wat je wil en wat er belangrijk is. Ga ik zo door en wat wil ik nu werkelijk ? Dat is de hamvraag.

Loopbaancoaching na burn out

Herstellende van een burn-out en zin om terug aan de slag te gaan ? Wil je wel terug naar diezelfde baas? Wil je wel terug naar diezelfde collega’s? Hoe zit het met de werkinhoud en de -omstandigheden? Ben je nog bereid om het ‘lange’ traject heen en terug af te leggen? Wat maakt jou nou eigenlijk gelukkig? Hoe bezorg je jouw carrière een nieuwe wending?