Bjorn Smet

Ik ben ervan overtuigd dat eenieder de intrinsieke kracht bezit om stressvolle en/of mindere perioden door te komen.

Vanuit mijn passie om te werken met mensen en voor mensen wil ik hen de handgrepen aanreiken om hiervoor de nodige energie te vinden.

Bjorn Smet

stress en burn-out coach

training rond preventie van stress en burn-out

bjorn@school4power.be

0476/35.50.18

Bezieling : 

Ik ben ervan overtuigd dat eenieder de intrinsieke kracht bezit om stressvolle en/of mindere perioden of (levens)fasen op een constructieve manier door te komen.

Om diverse redenen en vaak door een cumulatie van meerdere oorzaken kunnen mensen het gevoel krijgen niet meer of onvoldoende te kunnen omgaan met deze gebeurtenissen.

Door hen de juiste handgrepen aan te reiken beweeg ik hen ertoe op zoek te gaan naar deze intrinsieke motivatie en krachtbronnen.  Dit onder andere door de bewustmaking van de eigen energiebalans en het stimuleren van het zelfsturend denkvermogen waar ze op stressvolle momenten moeten kunnen op terugvallen.

Niet enkel met individuele coachees maar ook samen met organisaties ga ik op zoek naar manieren om de motivatie en veerkracht van hun medewerkers positief te stimuleren.

Thema’s zoals passie, betrokkenheid, voldoening, plezier, zelfvertrouwen en arbeidsvreugde komen niet vanzelf tot stand en zullen, zoals andere competenties, moeten gestimuleerd, gestuurd en onderhouden worden.

Mensen die hun werk gemotiveerd en enthousiast uitvoeren, zijn bevlogen medewerkers.  Zij hebben doorgaans meer plezier in hun werk, zijn creatiever, zijn minder vaak ziek en kunnen het werk beter en langer volhouden.  Een organisatie met bevlogen medewerkers zal hierdoor betere prestaties leveren (met mogelijks een beter rendement en hogere klantentevredenheid).  Bovendien kan dit een positieve stimulans zijn voor de werksfeer wat de tevredenheid van de medewerkers ten goede zal komen.

Ervaring : 

Vanuit mijn passie om te werken met mensen en voor mensen ben ik reeds meerdere jaren werkzaam in de sociale economie.  Na eerst voeling te krijgen met de werkvloer als leidinggevende ben ik mij vervolgens gaan focussen op het welzijn van medewerkers (in de brede zin: preventie, veiligheid en welzijn).

Door eigen ervaringen alsook door bijzondere interesse voor psychosociaal welzijn ben ik gemotiveerd mij in te zetten als stress- en burn-out coach.

Samen met het team van School4POWER engageer ik mij om voor zowel individuele coachees als voor organisaties op zoek te gaan naar de juiste tools, tips en tricks om met de hedendaagse psychosociale vraagstukken om te gaan.

Opleidingen :

  • Basis : Preventieadviseur Niveau2 en Graduaat Biotechnologie – Groenmanagement
  • Coaching: ‘Stress en burn-out coach’ bij HRD Academy/Anitta Rogier
  • Aanvullende interesses: perfectionisme, energiebalans, veerkracht

Taken binnen School 4 POWER :

Coaching en training rond de pijler ‘Persoonlijke Ontwikkeling’, ‘Werk’ en ‘Emplooi’, zowel op individueel vlak als naar teams in bedrijven/organisaties.