Ilse Van De Walle

Ik geloof absoluut in de veerkracht en zelfredzaamheid van mensen.  Het blijft me verbazen hoe mensen na het meemaken van een vaak zeer ingrijpende gebeurtenis, de kracht vinden om verder te gaan.

IlseVanDeWalle-min

Ilse Van De Walle

trainer, coach

info@school4power.be

0486/37.91.41

Bezieling : 

Ik geloof absoluut in de veerkracht en zelfredzaamheid van mensen.  Het blijft me verbazen hoe mensen na het meemaken van een vaak zeer ingrijpende gebeurtenis, de kracht vinden om verder te gaan.

Door mijn werkervaring merk ik dat mensen vaak een duwtje in de rug nodig hebben om hun eigen veerkracht en zelfredzaamheid te vinden.  En dat duwtje wil ik geven, ik wil samen met mensen op pad gaan om de weg, die ze even kwijt zijn, terug te vinden en hen op weg helpen om verder te gaan vanuit hun eigen kracht.

 

Ervaring : 

Mijn ervaring ligt hoofdzakelijk in de Slachtofferhulpsector.  In deze sector heb ik twintig jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van slachtoffers en nabestaanden, zowel individueel als in het groep; het geven van trainingen en workshops; en het coachen van organisaties en scholen rond deze problematiek. Mijn jarenlange expertise in het werken met jonge slachtoffers, nabestaanden en hun ouders vonden hun neerslag in twee boeken: “Kinderen helpen na een schokkende gebeurtenis. Praktische gids na een misdrijf of een plotseling overlijden” (2003, uitgeverij Lannoo) en ‘Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd.  Getuigenissen van kinderen, jongeren en hun ouders na een misdrijf of een plotseling overlijden’ (2013, uitgeverij Witsand). 

 

Opleidingen :
  • Basis: Bachelor in Maatschappelijk werk
  • Basisopleiding Cognitieve gedragstherapie
  • Basisopleiding Cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren
  • Opleiding Trauma-focust gedragstherapie
  • In opleiding:  loopbaancoach, kinder- en opvoedingscoach

 

Persoonlijk loopbaanswitch :

In 2007 verhuisde ik om priveredenen naar Engeland.  Deze verandering in mijn privesituatie zorgde ook voor een loopbaanswitch. Op dat moment besliste ik de reguliere sector te verlaten en mij te vestigen als freelance trainer en consultant. 

Ik verdiepte mij verder in de slachtofferproblematiek en volgde daarnaast verschillende trainingen in het coachen en ondersteunen van mensen die geconfronteerd worden met levensvragen en ingrijpende gebeurtenissen die niet direct gerelateerd zijn aan slachtofferschap.

 

Aanbod binnen School 4 POWER : 

Lezingen, workshops en coaching in verband met trauma/schokkende gebeurtenissen en hoe hiermee omgaan binnen de pijler ‘Persoonlijke Ontwikkeling’ en individuele loopbaancoaching binnen de pijler ‘Emplooi’.