Ilse Vande Walle

Ik ben er absoluut van overtuigd dat mensen op elk moment in hun leven het beste uit zichzelf kunnen halen, dat mensen de doelen kunnen bereiken die ze voor ogen hebben en dat ze veerkrachtiger zijn dan ze denken.

IlseVanDeWalle-min

Ilse Vande Walle

trainer, coach

ilse@coachingmindset.be

0486/37.91.41

Bezieling : 

Ik ben er absoluut van overtuigd dat mensen op elk moment in hun leven het beste uit zichzelf kunnen halen, dat mensen de doelen kunnen bereiken die ze voor ogen hebben en dat ze veerkrachtiger zijn dan ze denken. 

Ervaring : 

Na mijn studies maatschappelijk werk startte ik bij de dienst Slachtofferhulp. Daar begeleidde ik kinderen, jongeren en volwassenen die een trauma en/of een verlieservaring meemaakten.

Van bij het begin van mijn carrière koos ik ervoor om naast het individueel begeleiden van slachtoffers, mensen die in aanraking komen met slachtoffers te trainen en te vormen rond dit onderwerp. Ik hou ervan om via training en workshops mensen te motiveren en te enthousiasmeren. Door als trainer te werken voor verschillende Europese projecten kon ik er mee voor zorgen dat zowel in Vlaanderen als in Europe kinderen uit de hoek van vergeten slachtoffer konden gehaald worden. 

Mijn jarenlange expertise in het werken met jonge slachtoffers, nabestaanden en hun ouders vonden hun neerslag in twee boeken: “Kinderen helpen na een schokkende gebeurtenis. Praktische gids na een misdrijf of een plotseling overlijden” (2003, uitgeverij Lannoo) en ‘Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd.  Getuigenissen van kinderen, jongeren en hun ouders na een misdrijf of een plotseling overlijden’ (2013, uitgeverij Witsand). 

Opleidingen :
  • Basis: Bachelor Maatschappelijk werk
  • Traumatherapeutisch: Cognitieve gedragstherapie, Trauma-focused Cogniteve Gedragstherapie met volwassen kinderen en jongen, Brainspotting fase 1 en 2, EMDR (i.o)
  • Coaching: Stress- en burnout coach, Loopbaancoach, kinderen- en jongerencoach, braincoaching.
Persoonlijk loopbaanswitch :

In 2007 verhuisde ik naar London.  Daar verdiepte ik mij verder in trauma en traumatische rouw. Ook daar ging ik aan de slag bij Slachtofferhulp en begeleidde ik jongeren en volwassenen na het meemaken van een traumatische gebeurtenis.

In Londen, op de school van mijn kinderen, leerde ik de Growth Mindsettheorie van Carol Dweck kennen. Die stelt dat niet enkel dat onze talenten en vaardigheden zorgen voor succes, maar ook onze Mindset. Het geloof dat elke persoon zijn ganse leven kan blijven groeien, ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren werd een belangrijke pijler in mijn werk.

Ik verdiepte mij in deze theorie. Om de Mindset gedachte volledig te begrijpen volgde ik in Oxford de twee- jarige opleiding Cognitieve gedragstherapie en verdiepte ik mij in de werking van het brein.

Ik breidde mijn werkveld uit en volgde verschillende opleidingen in het coachen en ondersteunen van mensen die geconfronteerd worden met levensvragen en ingrijpende gebeurtenissen die niet direct gerelateerd zijn aan slachtofferschap.

Aanbod binnen School 4 POWER : 

Binnen School4Power werk ik als trainer en coach.

Ik geef lezingen, workshops en coaching rond de thema’s trauma/schokkende gebeurtenissen, stress en burn-out, persoonlijke groei en Growth Mindset.