Nele De Ridder

Ik haal het meest energie uit het samen met mensen op zoek gaan naar de drijfveren en het patroon achter hun handelen en hun parcours. Daarin inzicht verwerven vormt een mooie basis om overtuiging die blokkerend werken te proberen loslaten en nieuwe wegen te kunnen verkennen.

Nele De Ridder

Senior HR Consultant

Executive Coach

Assessor

info@school4power.be

0477/96.11.31

Bezieling : 

Ik haal het meest energie uit het samen met mensen op zoek gaan naar de drijfveren en het patroon achter hun handelen en hun parcours. Daarin inzicht verwerven vormt een mooie basis om overtuiging die blokkerend werken te proberen loslaten en nieuwe wegen te kunnen verkennen. Ik houd vast aan een open stijl, no-nonsense en voorzien van warmte, maar ook humor. Ik streef naar een open communicatie, maar ook een niet-oordelende sfeer, waarin zoeken de ruimte krijgt die het nodig heeft. 

 

Ervaring : 

Ik trok de Grote Schoolpoort ongeveer 20 jaar geleden achter me dicht. Ik combineer 10 jaar ervaring in het klinisch werk, met ondertussen een tiental jaar binnen HR. Mijn terrein strekt zich uit van assessment en development centers tot coaching en loopbaanbegeleiding. Ik begeleidde ook HR transitieprojecten en kan erg veel energie halen uit de rol van adviseur voor organisaties en bedrijven in het omgaan met talent in huis. Zowel de overheidssector, als social profit en privésector vormen het toneel. 

 

Persoonlijke loopbaanswitch :

Mijn belangrijkste loopbaanswitch vond vlak na de geboorte van mijn 2de zoontje plaats, in 2008 ruilde ik de hulpverlening voor HR consultancy. Een toen wat impulsieve stap, waar ik eigenlijk nog steeds blij om kan zijn. Ik kan mensen ontmoeten in hun professionele omgeving en traject, waardoor ik een mooi venster op de wereld. Ik heb gigantisch veel geleerd de voorbije jaren, en leer in wezen nog elke dag bij. Mijn basis als therapeut vormt steeds meer de grondslag voor het werk dat ik op vandaag doe. Mijn parcours zorgt voor een unieke combinatie van mens- en bedrijfsgericht denken en werken. Dat mag ik merken aan de feedback die klanten en kandidaten me teruggeven.

 

Opleidingen :
  • Basis : Master in de Psychologie; 
  • Psychotherapeutisch : Contextueel en systeemdenken
  • Aanvullend : organisatiecoaching, talentcoaching, certificaat lead-assessor, stress en burn-out coaching, 

 

Taken binnen School 4 POWER : 

Coaching en training vooral rond de pijler ‘Werk’ en ‘Emplooi’, zowel op individueel vlak als naar teams in bedrijven/organisaties.