We care 4 you. Van Stress tot succes.

Voel je je uitgeput en heb je weinig of geen energie meer? Vind je het moeilijk om al je to-do’s af te vinken en prioriteiten te stellen? Ben je prikkelbaar en heb je een kort lontje?
Voel je je steeds opgejaagd en kan je je moeilijk concentreren? Heb je vaak spier- en hoofdpijn en moeite met in- en doorslapen? Kortom heb je het gevoel dat je geleefd wordt?

Dan is het nú tijd om daar iets aan te doen.

INHOUD

Voel je je uitgeput en heb je weinig of geen energie meer? Vind je het moeilijk om al je to-do’s af te vinken en prioriteiten te stellen? Ben je prikkelbaar en heb je een kort lontje?
Voel je je steeds opgejaagd en kan je je moeilijk concentreren? Heb je vaak spier- en hoofdpijn en moeite met in- en doorslapen? Kortom heb je het gevoel dat je geleefd wordt?

Dan is het nú tijd om daar iets aan te doen.

Stress is niet noodzakelijk negatief. Het maakt je klaar om in actie te komen. Af en toe wat stress, is niet schadelijk. Het houdt je scherp. Maar als stress te lang duurt en chronisch wordt, heeft je lichaam niet voldoende tijd om te herstellen en dan ontstaan klachten. Dit is een signaal van je lichaam dat je uit balans bent. Een teken dat er iets moet veranderen.
Wat zou je klacht, je lichaam willen zeggen?

Stress hoeft niet altijd werkgerelateerd te zijn. Wees gerust van hard werken alleen raak je zelden overspannen of burn-out. Het gaat meestal om een combinatie van omstandigheden.

Verandering komt niet vanzelf. Het is een proces. Werken aan een gezonde levensstijl omvat zowel body als mind.

Een coachingtraject vraagt moed en doorzettingsvermogen. Moed om je huidige gewoontes en patronen kritisch te bekijken en bewust te worden van wat jou belemmert om voluit te leven. Nieuwe gewoontes en patronen zorgen ervoor dat je andere keuzes durft maken, keuzes die écht bij je passen. Heb geduld en vertrouwen in je proces om nieuwe inzichten en vaardigheden te verwerven.

DOEL

– (her)kennen van je fysieke en mentale klachten, stresssignalen en stressbronnen

– zicht krijgen op je energiegevers, energievreters en rustbrengers

– inzicht krijgen in je persoonlijk functioneren

– leren omgaan met stress

AANPAK

Stap 1. Diagnostische fase: hoe zit ik in elkaar? Van stress naar ideale leven

Veel mensen doen niet wat ze willen én willen niet wat ze doen.

Je leeft niet je ideale leven omdat je het niet hebt geleerd of je denkt het niet te kunnen of mogen. Het is jouw overtuiging, jouw waarheid op de werkelijkheid, want overtuigingen zijn je blauwdruk voor je geluk. Ze bepalen hoe je denkt, waar je in gelooft, wat je gewoontes zijn, hoeveel zelfvertrouwen je hebt, hoeveel vertrouwen je hebt in anderen, hoe je kijkt naar het leven met angsten en tegenslagen, met beslissingen nemen, met geld enz. Geluk kan alleen maar groeien in de mate dat je zelf groeit.

 • wat je (nog) niet kan, kan je leren.
 • Wat je (nog) niet durft, is een kwestie van anders denken.
 • Wat je niet mag, kan meestal wel anders.

Waar een wil is, is een weg. Ook naar jouw ideale leven.

Stap 2. Van lijderschap naar leiderschap: van droom naar realiteit

Probleem: dromen alleen brengen jou niet naar je doel. Weten wat je wilt in je leven is niet voldoende om je ideale leven ook daadwerkelijk te kunnen leven.

We staan stil bij :

 • Doel- en resultaatgerichte actie vanuit je persoonlijke visie en missie.
 • Welke keuzes moeten gemaakt worden? Welke prioriteiten moeten gesteld worden? (time-, energie- en aandachtsmanagement)

Durf het verschil te maken.

Stap 3. Van ik naar de ander

Als je weet wat je drijfveer is, zal je je daar ook naar gedragen. Het kost je geen moeite om jezelf te zijn. Je leert op een verbindende manier communiceren met de ander waardoor ook je relaties met anderen verbeteren.

Stap 4. Van wrijving naar glans en warmte

Ga jij conflicten aan of ga je ze uit de weg? En wat levert jou dit op? Hoe voel je je daarbij?
1. Gaan die gevoelens je in actie brengen?

 1. Bereik je wat je wilt?
 2. Wil je wat je bereikt?
 3. Of ervaar je strijd?

Je hebt invloed op hoe je denkt.

Piekeren, belemmerende overtuigingen, negatieve ervaringen kunnen een uiting zijn van conflicten. Met jezelf, omdat je niet doet waar je in gelooft of met de ander omdat je je onvoldoende kunt vereenzelvigen.

Wist je dat een conflict met een ander een weerspiegeling is van een conflict in jezelf?

Jouw innerlijk conflict, jouw gevoel van frustratie kan omgezet worden in kracht.  Durf jouw kwetsbaarheid te voelen, te tonen en hiermee aan de slag te gaan.

Stap 5. Van tobben naar toppen

Leef vanuit je visie en missie en maak keuzes vanuit je innerlijke waarden en normen.

We staan stil bij :

 • We nemen de grenzen en prioriteiten opnieuw onder de loep.
 • Zelfreflectie, zelfregulatie en co-regulatie. Hoe delegeren ?
 • Vertrouw op je kwaliteiten en en durf te kijken naar jouw allergieën

En tenslotte : vier je successen !

Datum en duur:

De training wordt in 2024 verder ingepland.

We gaan aan de slag met kleine groepen, min 6 en max 12 deelnemers.

Plaats: School 4 POWER, Square Jacques Geerinckx 3 te Aalst.

Prijs: €250 excl btw (broodjeslunch inbegrepen).

Trainers:

Veronique Bundervoet is gezondheidspsychologe, systeemtherapeute en burn-out coach. Zij begeleidt voornamelijk het hoger kader in organisaties teneinde het wellbeing te vergroten.
Karolien Minnaert is stress en burn-out coach en mentor in ondernemerschap. Zij begeleidt ambitieuze mensen die willen groeien op alle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel).

Annulatievoorwaarden:

Er kan kosteloos geannuleerd worden tot één maand voor de start van de workshop. Annulatie tot twee weken voor de start van de workshop bedraagt 50% van het inschrijvingsgeld. Bij annulatie binnen de vijf dagen voor de start van de workshop vervalt het volledige inschrijvingsgeld.