Workshop stressmanagement : van stress naar betere balans

Voel je je uitgeput en heb je weinig of geen energie meer? Vind je het moeilijk om al je to-do’s af te vinken en prioriteiten te stellen? Ben je prikkelbaar en heb je een kort lontje?
Voel je je steeds opgejaagd en kan je je moeilijk concentreren? Heb je vaak spier- en hoofdpijn en moeite met in- en doorslapen? Kortom heb je het gevoel dat je geleefd wordt?

Dan is het nú tijd om daar iets aan te doen.

INHOUD


Bent u zich bewust van toenemende stressniveaus in uw leven en voelt u de behoefte om hiermee aan de slag te gaan? Misschien bent u op zoek naar een effectieve manier om stress te verminderen, maar voelt u niet de nood voor een individueel coachingstraject of therapie. Dan bent u hier aan het juiste adres.


Stress is niet noodzakelijk negatief. Het maakt je klaar om in actie te komen. Af en toe wat stress, is niet schadelijk. Het houdt je scherp. Maar als stress te lang duurt en chronisch wordt, heeft je lichaam niet voldoende tijd om te herstellen en dan ontstaan klachten. Dit is een signaal van je lichaam dat je uit balans bent. Een teken dat er iets moet veranderen. Wat zou je klacht of je lichaam willen zeggen?


Deze workshop biedt een gestructureerde en interactieve omgeving waarin we samen zullen verkennen hoe u stress kunt begrijpen en ermee kunt omgaan. Of u nu worstelt met werkgerelateerde stress, persoonlijke uitdagingen ervaart, of gewoon op zoek bent naar meer balans in uw leven, deze workshop is bedoeld om u praktische tools en inzichten te bieden die u kunt toepassen in uw dagelijks leven.


Verandering komt niet vanzelf. Het is een proces. Werken aan een gezonde levensstijl omvat zowel body als mind. Tijdens deze workshop zullen we verschillende aspecten van stressmanagement behandelen, waaronder het herkennen van stressoren, het ontwikkelen van effectieve coping-strategieën en het bevorderen van zelfzorg. We zullen ook ruimte creëren voor interactie en het delen van ervaringen, zodat u kunt leren van anderen en elkaar kunt ondersteunen in dit proces.

DOEL

  • (her)kennen van je fysieke en mentale klachten, stresssignalen en stressbronnen
  • zicht krijgen op je energiegevers, energievreters en rustbrengers
  • inzicht krijgen in je persoonlijk functioneren
  • concrete tools rond dagelijkse structuur, voeding, slaap en beweging


Ons doel is om u te voorzien van concrete en bruikbare tools die u kunt gebruiken om uw stressniveaus te verminderen en uw welzijn te verbeteren. We zijn verheugd om samen met u op deze reis te gaan naar een leven met minder stress en meer veerkracht.

Praktisch :
Datum : Dinsdag 11 juni 2024 van 9.30-16.30u
We gaan aan de slag met kleine groepen, min 5 en max 10 deelnemers.

Plaats : School 4 POWER, Square Jacques Geerinckx 3 te Aalst.
Prijs : €250 excl btw (broodjeslunch inbegrepen)
KMO-portefeuille komt in aanmerking (categorie Personeelsmanagement).

Trainer :
Veronique Bundervoet is gezondheidspsychologe, systeemtherapeute en burn-out coach. Zij begeleidt voornamelijk het hoger kader in organisaties teneinde het wellbeing te vergroten. Zij is tevens hoofdtrainer in het jaartraject Stress- en Burn-outcoaching.

Inschrijven : https://form.jotform.com/231025716631347