Loopbaanbegeleiding voor jongere werknemers – schrijf je nu nog in!

Vanaf 1 januari 2020 geldt er een nieuwe regeling voor het gebruik van loopbaancheques. Jongere werknemers kunnen zich nog tot 31 december inschrijven voor de regeling waar ook zij nu nog gebruik van kunnen maken – schrijf je nu nog in!

De VDAB maakt de voorwaarden voor het verkrijgen van een loopbaancheque strenger. In plaats van 1 jaar werkervaring dien je vanaf 2020 zeven jaar werkervaring te hebben.

Hoewel veel jongeren niet goed kunnen kiezen, moeten zij toch behoorlijk wat keuzes maken gedurende hun leerloopbaan. Het maken van loopbaankeuzes blijkt echter lastig te zijn voor jongeren. Volgens Van Esch & Neuvel (2006) wijst onderzoek uit dat lerenden keuzes maken voor vervolgopleidingen op basis van ondoordachte en onbewuste redenen. Ze hebben geen realistisch zelf- en beroepsbeeld en keuzes worden gemaakt op korte termijnsuccessen.

Loopbanen zijn minder voorspelbaar dan dertig jaar geleden. Technologisering en globalisering maken dat het werk verandert. Het opleiden van jongeren tot vakbekwame beroepsbeoefenaars gaat hand in hand met het opleiden tot werkenden die zich (blijven) ontwikkelen. Het heeft weinig zin om lukraak de arbeidsmarkt te onderzoeken op werk dat bij jou past. Loopbaanbegeleiding zou niet langer mogen gericht zijn op het maken van goede keuzes maar wel op het leren ontwikkelen van loopbaancompetenties om de eigen loopbaan te leren ontwikkelen gedurende de gehele arbeidsloopbaan. Hierbij is het aldus essentieel om inzicht te hebben over zichzelf, de eigen kwaliteiten en motieven.

Heb jij minder dan 7 jaar werkervaring maar wens je toch jouw loopbaan onder de loep te nemen? Vraag dan nog voor het einde van het jaar jouw loopbaancheque aan en krijg 4u coaching voor slechts 40€.

Je kan de loopbaancheque aanvragen via de VDAB. Je kan de cheque ook telefonisch bestellen op dit nummer 0800 30 700. 

De coaches van School 4 POWER staan klaar om jouw zoektocht mee te ondersteunen.

Meer info over onze loopbaanbegeleiding vind je op https://www.school4power.be/jobcoaching-en-training/loopbaanbegeleiding/