Preventing Burn-out Test

Preventing Burn-out Test

PBT maakt het mogelijk om preventief en anoniem de personen met een risico op burn-out te identificeren

Voel je je de laatste tijd futloos? Ben je prikkelbaarder dan anders? Heb je het gevoel dat je je aan en uit-knop van werk en ontspanning niet meer vindt? Last van slapeloosheid? Pieker je meer en meer? Dan zou het kunnen dat je een risico op een burn-out hebt.

Wat is de Preventing Burnout-test?

De Preventing Burnout Test Premium (PBT Premium) is een burn-out preventie tool en is speciaal ontwikkeld voor gecertifieerde coaches, psychologen of psychotherapeuten.

PBT Premium is een vragenlijst, gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwd model ontwikkeld aan de Université Catholique de Louvain (UCL), die de voornaamste stressoren en energiebronnen identificeert en dit zowel op het werk als in het privéleven.

Bovendien laat de tool toe om te begrijpen welke strategieën het individu hanteert om zijn stress te beheersen (“coping”) evenals geeft het een overzicht van het niveau van uitputting (cognitief, emotioneel, gedrag en professioneel).

De doelstelling van PBT Premium is om op gedetailleerde wijze de voornaamste bronnen van stress te identificeren waarop kan worden gewerkt met het individu om zo zijn/haar welzijn te vrijwaren of te verbeteren.

PBT Premium is een online vragenlijst en kan worden afgelegd op verschillende schermen (i.e., PC, laptop, tablet, smartphone).

De vragenlijst kan op twee manieren gebruikt worden:

  • Tijdens de individuele sessie met de coach (“face to face”). Onze coaches overlopen de vragen, samen met het individu tijdens één van de begeleidingssessies;
  • Op afstand. Onze coach verstuurt de vragenlijst op voorhand naar de patiënt per mail. Op die manier krijgt de coach een zicht op de toestand van het individu voor de aanvang van de sessies zodat de begeleiding onmiddellijk efficiënt en gericht kan worden aangevat.

Eens de vragenlijst werd ingevuld, wordt er automatisch een rapport gegenereerd die een overzicht geeft van de resultaten van de test evenals worden enkele aanbevelingen mee opgenomen. Het rapport wordt automatisch gedownload en kan worden afgeprint. Het rapport werd ontwikkeld met de bedoeling dat het leesbaar en handig moet zijn voor zowel jezelf als de coach en kan daarom, desgewenst, op het einde van de sessie worden gedeeld.

Voordelen van PBT Premium:
  1. Een betrouwbare, wetenschappelijke aanpak gestoeld op rigoureus universitair onderzoek
  2. Bewustwording van de risicofactoren rond burn-out
  3. Een globale aanpak die steunt op een volledige en dynamische vragenlijst
  4. Keuze om de test af te leggen op het tijdstip en de plaats van je keuze
  5. Preventieve begeleiding terwijl je blijft werken
  6. Deskundige en onderbouwde coaching van een gecertificeerde coach
  7. Aangepast aan de wetgeving

Vraag informatie aan over Preventing Burn-out Test

Coaching rond stressmanagement

Heb je het gevoel dat je onder teveel druk staat, op het werk en/of thuis? Weet je niet hoe je al de verschillende to-do lijstjes nog moet ordenen of prioriseren?

Tijdens individuele coaching worden de stressfactoren samen met jou geanalyseerd.

Beleid rond preventie van burn-out

Ben je vermoeid, en weet je niet waarom? Wil je meer luisteren naar de signalen van je lichaam? Of wil je meer weten over hoe je hier beter mee kan omgaan?

Dan is focussen iets voor jou!

Individuele burn-out coaching

We zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en aanpakken van de onderliggende oorzaken van burn-out. De stressfactoren worden samen met jou geanalyseerd. We maken hierbij gebruik van de PBT-test (Preventing Burn Out), waarvan je een overzichtelijk rapport met werkpunten krijgt.

We willen hierin voorkomen dat mensen met een burn-out hervallen.