Herstel je uitgeputte brein met de PSiO bril

De PSiO-bril combineert licht- en relaxatietherapie via een ingebouwde ‘mp3-lichtspeler’. Het brengt je in een mum van tijd in een diepe ontspanning of kan je een boost aan energie geven. We gebruiken hem om mensen uit de mentale toestand van overprikkeling en chronische stress te halen, vooral wanneer dit niet op een andere manier lukt. 

De PSiO bril : een revolutie op vlak van stressbeheersing

Wat is het?

Een PSiO is een audiovisuele stimulator met een variabele frequentie. Een ingewikkelde naam voor een eenvoudige technologie die geluiden en licht verstuurt op welbepaalde ritmes. De PSiO-bril combineert dus licht- en relaxatietherapie via een ingebouwde ‘mp3-lichtspeler’. Het brengt je in een mum van tijd in een diepe ontspanning of kan je een boost aan energie geven.

Waar kan de PSiO-bril bij helpen?

De stimulatie van het gekleurde licht en van de stembegeleiding speelt een rol bij het beheersen van stress, het bereiken van een diepere meditatie, het verminderen van angsten, voorbereiding op examens (bv. betere concentratie, beter onthouden), pijnmanagement (van chronische pijn), reguleren van jetlag, makkelijker in slaap vallen en snelle recuperatie na een lange inspanning via powernaps.

School 4 POWER gebruikt de tool om mensen die worstelen met een (dreigende) burn out terug tot rust te brengen, uit de mentale toestand van overprikkeling en chronische stress te halen. Naast de lichamelijke recuperatie is ook de mentale rust immens belangrijk.

Hoe?

De PSiO-bril werkt met al of niet pulserend gekleurd licht, muziek en/of 3D-stemmen. De techniek achter de PSiO-bril is al gedurende meer dan 25 jaar in onderzoek en in ontwikkeling, oa aan de universiteit van Luik (Belgische uitvinding!). NASA kocht een tijd geleden de PSiO-bril om de effectiviteit te testen in het reguleren van de jetlag en stress management van de astronauten.

Welke technologie wordt gebruikt in de ‘PSiO’?

De gebruikte technologie vertrekt vanuit een heel eenvoudig principe: het afleiden van de aandacht – bron van stress en gepieker – om de gebruiker mee te nemen op een caleidoscopische reis op de grens met de slaap. De gebruiker valt niet in slaap, maar zakt langzaam weg in een bewustzijnstoestand die sterk lijkt op dromen en al een halve eeuw bekend staat om zijn heilzame effect op het onthouden en verwerken van gegevens. Het is dan ook een techniek die erg in de smaak valt bij personen die grote intellectuele inspanningen moeten leveren of kampen met erge vermoeidheid door bijvoorbeeld een jetlag of slapeloze nachten. Op de rand van de slaap werkt suggestie optimaal: het is het beste moment voor geruststellende suggesties met als thema een waaier van gerichte applicaties!

De in de PSiO gebruikte technologie combineert gekleurde stimulaties met pulserende beats op welbepaalde frequenties. Soms worden  binaurale beats gebruikt, of ontspannende muziek en suggestieve stemmen die zowel één na één als multi-evocatief (d.w.z. gelijktijdig) optreden, volgens de methode die werd ontwikkeld door dokter Milton Erickson, creatief genie van de indirecte suggestie. De teksten van de opgenomen boodschappen zijn geschreven door dokters die gespecialiseerd zijn in de psychosomatiek. De speakers zijn vakmensen die zich toespitsen op sofrologie en suggestie. De muziek is ontwikkeld in samenwerking met specialisten op het vlak van muziekwetenschappen en ontspanning.

Meer dan 150 programma’s

Ieder kan zelf een selectie maken uit meer dan 150 programma’s met stem en muziek (o.a. Engels, Frans en in mindere mate Nederlands) en deze (tegen betaling) downloaden via http://www.psioplanet.com/ (een download-platform, zoals iTunes, maar dan in MP3 kleurenversie).

Zelf de PSiO-bril ervaren?

Wil je weten wat de PSiO-bril voor JOU kan doen (of voor jouw cliënten of patiënten), ervaar het dan zelf eens. Er zijn twee opties:

  1. Je maakt een individuele afspraak met School 4 POWER (info@school4power.be).
  2. Kom naar een info-avond. Iedereen krijgt dan volgens afspraak de tijd om het effect zelf te ervaren. Ik begeleid je om de programma’s uit te proberen die het best bij je noden passen. Kortom, een sessie zonder verplichting. Een volgende info is gepland op dinsdag 4 juli om 19u. Raadpleeg onze website : www.school4power.be bij agenda.

Info en reservering:

School 4 POWER, Veronique Bundervoet, Oude Brusselseweg 107 te Gentbrugge

Tel :0032 472 392 105; e-mail : inschrijvingen@school4power.be

Rechtstreeks bestellen via de webshop?

Je kan de PSiO ook rechtstreeks bestellen op https://www.psiostore.com/en/. Omdat de PSiO enkel wordt verkocht via een netwerk van ‘ambassadeurs’, moet je voor de bestelling een ambassadeurscode invullen, code van onze organisatie is : ” School4POWER “

Ambassadeur worden?

Wil je zelf ambassadeur worden van deze waardevolle tool? Contacteer ons.

Meer weten? 

Surf naar http://www.psio.com/ . Alle basisinfo is te vinden op de Nederlandstalige site. Meer vind je op de Engelse versie van de website http://psio.com/en/index.htm

Veronique Bundervoet (psychologe – stress en burnout coach)