hoe je bucketlist je kan helpen naar meer veerkracht

De meeste mensen hebben een gigantische to do-lijst in hun hoofd, eentje die nooit ‘af’ geraakt. Maar we hebben ook een verlanglijstje dat nooit af geraakt, een bucketlist van dingen die we nog allemaal zouden willen doen. En net dit verlanglijstje kan je helpen een grotere veerkracht op te bouwen!

De meeste mensen hebben een gigantische to do-lijst in hun hoofd, eentje dat nooit ‘af’ geraakt. Maar we hebben ook een verlanglijstje dat nooit af geraakt, een bucketlist van dingen die we nog allemaal zouden willen doen. En net dit verlanglijstje kan je helpen een grotere veerkracht op te bouwen!

Maak een (geschreven) lijst van de dingen die je nog allemaal zou willen doen. Het is mogelijk om deze lijst op te splitsen volgens tijd (per dag, per week of per maand), maar je kan ook per thema aan de slag gaan (privé, werk) en ook hier kan je verder differentiëren tussen wat je op korte termijn of op lange termijn wenst te bereiken.

Als je klaar bent met deze opsomming kijk je welke dingen je meteen zou kunnen aanpakken en welke meer tijd vragen. Kies vervolgens een activiteit waar je warm van loopt, eentje die jou intellectueel uitdaagt maar welke ook haalbaar is in een relatief korte tijd (bijvoorbeeld in 1 dagdeel of maximum 3uren in de week).

Plan vervolgens wanneer je dit zal aanpakken. Bekijk hierin wat het beste moment van de dag is om tien minuten aan je veerkracht en dus deze plannen te werken. Bewaak deze tijd angstvallig! Bekijk ook wanneer je wekelijks de tijd hebt om dit te evalueren- ook deze tijd moet je blokkeren en bewaken.

Veel succes!

Veronique Bundervoet (psychologe – stress en burnout coach)