Hoe kijken we naar loopbaanbegeleiding?

Veronique Bundervoet vertelt in deze blog hoe wij naar loopbaanbegeleiding kijken, en wat we je hier in kunnen aanbieden. Meer weten over wat loopbaanbegeleiding voor jou zou kunnen betekenen? Op 12 september organiseren we een gratis infosessie waar Veronique hier dieper op ingaat. 

‘Eenmaal volwassen, definieert het werk de mens. Wie niet werkt, bestaat niet’

Laurent Cantet, regisseur

Loopbaancoaching of careercounseling gaat over elke vorm van professionele dienstverlening waarbij wordt stilgestaan bij de loopbaan. Primair gericht op keuzemogelijkheden, maar tevens op het nemen van zinvolle vervolgstappen en het adviseren bij het volgen van opleidingen en trainingen.

Recent komt het accent meer te liggen op het individu als ondernemer om eigen loopbaan vorm te geven en te managen. Hierbij is in eerste instantie de vraag van de persoon leidend waarbij een zelfanalyse en omgevingsanalyse een mooi startpunt zijn.

Vragen waarop wij samen met jou antwoorden zoeken zijn :

  • Wat zal ik kiezen? Hoe bepaal ik die keuze?
  • Hoe kan ik verder komen in mijn loopbaan?
  • Is dit nu alles? Wie ben ik en waar sta ik voor?
  • Ik loop steeds vast en kom niet verder. Welke blokkades verhinderen mijn vooruitgang?

Maar ook als ondernemer of manager kan u met uw vragen bij ons terecht :

  • Hoe leiden wij onze ‘young potentials’ op?
  • Welke loopbaantrajecten hebben wij voor het management?
  • Hoe ontwikkelen wij onze creatieve of commerciële talenten?

De loopbaancoach gebruikt niet alleen professionele (onderbouwde) instrumenten om de cliënten te inspireren en stimuleren maar kan ook werken met films zoals Dead Poets Society van Peter Weir. Ook al dateert de film van 1989 toch staat hij bij velen in het collectief geheugen. Het gaat over een nieuwe docent Engels op een klassieke kostschool. Hij leert de jongeren op een andere manier naar zaken te kijken. Deze film gaat over het volgen van je passie, staan voor wie je bent en pluk de dag. Dat is een waarde die School 4 POWER met zijn coachingen wil uitdragen.

Wil jij hiermee aan de slag? Kom naar onze gratis info op donderdag 12 september 2019 van 19u – 20.30u waar Veronique hier dieper op ingaat of neem contact met 1 van onze coaches.

Veronique Bundervoet (zaakvoerder – psycholoog – loopbaancoach)