Kosteloze burn-outbegeleiding via pilootproject Fedris

Ervaar je moeilijkheden op het werk? Ben je prikkelbaarder dan anders? Heb je het gevoel dat je je aan- en uit-knop van werk en ontspanning niet meer vindt? Was je meermaals kort afwezig of stopte je met werken sinds minder dan twee maanden? Dan zou het kunnen dat je een burn-out hebt en biedt Fedris, het Federaal Agentschap voor beroepsrisico’s,  een begeleidingstraject aan dat specifiek gericht is op jouw situatie.

Voel je je de laatste tijd futloos? Kan je minder goed tegen lawaai en drukte? Last van slapeloosheid? Was je meermaals kort afwezig of stopte je met werken sinds minder dan twee maanden?

Dan zou het kunnen dat je een burn-out hebt en biedt Fedris, het Federaal Agentschap voor beroepsrisico’s,  een begeleidingstraject aan dat specifiek gericht is op uw situatie. Met dit pilootproject wil Fedris je ondersteunen bij je herstel en helpen om het werk verder te zetten of vol energie en enthousiasme te hernemen. Je kan rekenen op een kosteloze burn-outbegeleiding van maximaal 9 maand. 

Een eerste fase bestaat uit 2 tot 4 individuele sessies. Die sessies zullen de werknemer helpen:

  • zich uit te drukken over zijn werksituatie en emoties, 
  • zich bewust te worden van de middelen die de werkgever ter beschikking stelt, 
  • bepaalde wettelijke aspecten aan te kaarten,
  • een balans op te maken van de antecedenten en de oorzaken van de burn-out.

Daarnaast worden 3 individuele sessies aanbevolen. Ze hebben tot doel basiskennis bij te brengen over het thema “welzijn-gezondheid”, zoals stressbeheersing, gezond leven en energierecuperatie. 

Bijkomend kan je als werknemer, indien je dat wenst, 7 ondersteunings- en begeleidings­sessies volgen.

Bij School 4 POWER vind je enthousiaste en gedreven coaches die professioneel meewerken aan dit waardevolle Fedris-project. Onze coaches hebben allen de nodige opleiding, expertise en ervaring en zijn heel bevlogen in het wegwerken van belemmeringen en het overwinnen van psychosociale drempels zoals burn-out en stress zodoende een succesvolle re-integratie op de werkvloer te bewerkstelligen. Medewerkers op de rand van een burn-out worden professioneel begeleid en gecoacht zodat een (langdurige) uitval op de werkvloer vermeden kan worden.   

Het ontdekken van energievreters en -gevers, boosten van vitaliteit en het nastreven van een optimale work-life balance maken deel uit van onze dagelijkse ondersteuning en coaching.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block gaf in januari 2019 de aftrap van een pilootproject dat zich focust op secundaire preventie van burn-out in de banken- en ziekenhuissector. Er werd een begeleidingstraject uitgewerkt dat moet toelaten om 300 tot 1.000 werknemers die zich in een eerste fase van burn-out bevinden, te behandelen.

Wens je hulp bij je individueel traject maar kom je niet in aanmerking voor dit pilootproject? Geen probleem, onze coaches staan ook voor jou klaar.

Veronique Bundervoet (psychologe – therapeute – burn-outcoach)