Coaching voor Ondernemers & Zelfstandigen

Coaching voor Ondernemers & Zelfstandigen

Loopbaancoaching als ondernemer & zelfstandige, gesubsidieerd via de VDAB, zonder addertje onder het gras? Dit is te mooi om waar te zijn.

Inderdaad u leest het goed. De VDAB ondersteunt al jaren de werknemers via het systeem van loopbaancheques. Absoluut niet gekend is dat ondernemers & zelfstandigen ook van dit systeem gebruik kunnen maken.

Neen, dit is geen Business-consulting! Alhoewel onze coaches ook ondernemers en zelfstandigen zijn en ze dus uw situatie en vragen als ondernemer perfect begrijpen, gaat het in Business consulting over uw ONDERNEMING met alle daarbij horende aspecten.

Focus van deze gesubsidieerde coaching bent JIJ, JIJ staat CENTRAAL, het gaat dus over ZELF management

Met welke vragen kan je dan wel terecht?

  • De werkdruk blijft maar stijgen, hoe kan ik het anders doen?
  • Hoe krijg ik meer en weer voldoening en plezier in mijn job?
  • Hoe kan ik een beter evenwicht vinden tussen mijn werk en mijn privé?
  • Het was mijn grote droom maar het neigt nu naar mijn grootste nachtmerrie !

Of anders
De rol van deze coach is jou als ondernemer te begeleiden bij het identificeren van jouw sterke punten, interesses en vaardigheden, zodat jij de energie vindt om verder te gaan. De coach biedt ondersteuning bij het opstellen van een persoonlijk plan en kunnen helpen bij het ontwikkelen van de nodige vaardigheden en competenties.

Wat mag je dus verwachten?
We focussen op jouw eigen functioneren in de rol als ondernemer of zelfstandige. We vertrekken hiervoor vanuit vijf basiscompetenties: Kwaliteitenreflectie, Motievenreflectie, Werkexploratie, Aansturing en Netwerken. We gaan ook kijken specifiek kijken hoe het gesteld is met je ondernemer-competenties.

Je leert effectiever te zijn, doelgerichter te werken, met meer focus, vol overtuiging. We leren je beter te netwerken, bewust te zijn van wat je energie geeft en ook bewuster te zijn waarom je iets wel of niet zou doen. Kortom we zetten jou als ondernemer en zelfstandige in je sterkste kracht en zorgen er voor dat dit vooral jezelf én dus ook jouw onderneming ten goed komt.

Dit alles wordt door de overheid ondersteund. Jij betaalt 10€ per uur coaching, de overheid legt ongeveer 160€ per uur bij. Een cadeau van ongeveer 1.100€.

Hoe begin ik eraan?
Je start met het aanvragen van je cheques door op de link hieronder te klikken. Automatisch ga je naar de site van de VDAB waar je de aanvraag van de cheques doet. Na een paar werkdagen krijg je een uitnodiging tot betalen van 40€. Dit is voor de eerste vier uur coaching. Eens betaald, dan mag je heel snel een mail verwachten met jouw eerste cheque. Deze mail bezorg je aan jouw loopbaancoach. Heb je nog geen coach, vraag dan jouw gratis kennismakingsgesprek aan. Mocht je nog even twijfelen, neem dan contact en wij bekijken samen met jou of we jou kunnen helpen via het systeem van deze cheques.

Je kan loopbaancheques online bestellen via de website van VDAB. Daarvoor heb je een Mijn loopbaan-account nodig. Heb je al zo’n Mijn loopbaan-account? Dan bestel je je loopbaancheques via https://www.vdab.be/loopbaancheques.

Blijf je toch nog met een vraag zitten en vind je het antwoord hieronder niet, zend ons dan een mail op info@school4power.be en vertel wat je bezighoudt.

Vraag informatie aan over Coaching voor Ondernemers & Zelfstandigen

Ik heb een vraag (FAQ)

Ik wil graag starten met coaching. Wat nu?
We starten elk coachingstraject met een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Zo kunnen we luisteren naar wat je precies nodig hebt en kijken we samen of School 4 Power de juiste match is voor jou.

Ik ben nog niet 100% zeker, hoe kan ik een kennismakingsgesprek aanvragen?
Je kan dit kennismakingsgesprek aanvragen via onze website. Wij nemen daarna binnen drie werkdagen contact met je op. We luisteren graag naar jouw specifieke vraag, bekijken of loopbaancoaching iets voor jou is en beantwoorden meteen al jouw andere vragen.

Heb ik recht op loopbaancheques van VDAB?
Laten we dit even bekijken. Je hebt recht op loopbaancheques als je aan volgende voorwaarden voldoet:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Momenteel werk je voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je beschikt over zeven jaar of 84 maanden werkervaring
  • De voorbije zes jaar volgde je nog geen loopbaancoaching.

Dan heb je recht op cheques van VDAB en kan je dus coaching aan slechts 10€ per uur coaching.

Hoe bestel ik deze cheques?
Je kan cheques online bestellen via de website van VDAB. Daarvoor heb je een Mijn loopbaan-account nodig. Heb je al zo’n Mijn loopbaan-account? Dan bestel je je cheques via https://www.vdab.be/loopbaancheques.

Welke prijs dien ik hiervoor te betalen?
Voor de eerste cheque krijg je vier uur begeleiding, voor de 2de cheque drie uur. Jij betaalt telkens 40€. VDAB subsidieert het systeem door per uur ongeveer 160€ bij te leggen. De totale subsidie bedraagt zo ongeveer 1.100€

Hoeveel cheques kan ik bestellen?
Elke zes jaar heb je recht op twee cheques. Je kan slechts één cheque per keer bestellen. De eerste cheque geeft je recht op vier uur begeleiding, de tweede cheque op drie uur. Pas wanneer je de eerste vier uur begeleiding hebt gevolgd, kan je een tweede cheque bestellen.

Hoe lang is mijn cheque geldig?
Je cheque is drie maanden geldig. De geldigheidsdatum wordt vermeld op de cheque en kan niet verlengd worden. Als je vóór deze datum geen coaching gevolgd hebt bij een erkend loopbaancoach dan wordt de cheque ongeldig en krijg je je geld automatisch teruggestort.

Vervalt deze cheque?
De cheque vervalt, maar dit wil niet zeggen dat je recht op cheques vervalt. Indien je nog steeds in aanmerking komt voor coaching, kan je een nieuwe cheque aanvragen, die opnieuw drie maanden geldig is.

Hoeveel tijd heb ik om alle uren van mijn cheque te gebruiken?
Eerste cheque
Met de eerste cheque heb je recht op vier uur coaching, met de de tweede cheque heb je recht op drie uur coaching. Als je niet alle uren wil opgebruiken, ben je de resterende uren van die cheque kwijt 12 maanden na je laatste gesprek. Je hebt dus wel even de tijd om alle uren op te nemen.

Tweede cheque
Indien dit je eerste cheque was, kan je wel nog altijd een tweede cheque aanvragen. Om deze op te nemen heb je op nieuw 12 maanden de tijd

Kan ik één cheque inzetten bij meerdere coaches?
Neen, dat kan niet. Je tekent immers bij de start van je coachingtraject een samenwerkingsovereenkomst. En overhandig je de cheque aan je coach. Na de ondertekening van de overeenkomst kan je voor de ingezette cheque niet meer van coach veranderen.

Indien je nog recht hebt op een tweede cheque kan je er wel voor kiezen om deze in te zetten bij een ander loopbaancentrum na afsluiting van de eerste cheque.

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb ivm coaching?
Zeker niet wachten tot alle uren zijn opgenomen. Het spreekt vanzelf dat we er alles aan doen om jou optimaal te ondersteunen. Ben je uiteindelijk niet tevreden, laat het ons weten zodat we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen. Je kan je klacht indienen via een mail aan mailen naar info@school4power.be

Loopbaancoaching voor Werknemers

Ben je nog gelukkig met het werk dat je doet? Vertrek je nog met een glimlach? Of wil je het roer compleet omgooien en weet je niet wat je wil gaan doen? Of weet je het wel, maar weet je niet goed hoe of ontbreekt het jou aan durf?

Samen met jou gaan onze coaches op zoek wat voor jou kan werken. Hoe je dit best aanpakt, waar je begint en de volgende stap… hier gaan we mee aan de slag. Via de loopbaancheques van de VDAB kan je voor 80€ zeven uur loopbaanbegeleiding volgen bij een gecertifieerde coach.

Ontwikkeling van leidinggevenden

Hier zetten we in op hoger als middenkader en het omvat zowel training als coaching. Maar hoe stelt u de leerdoelen op? Wat wil u bereiken? Hoe gaat u aan de slag?

School 4 POWER gaat met uw leidinggevenden aan de slag om door het bos de bomen terug te kunnen zien.

Talent- en competentiemanagement

Hoe realistisch is mijn zelfbeeld? Waar liggen mijn talenten en competenties en hoe geef ik verdere invulling aan mijn loopbaan? Ben ik wel geschikt voor deze job?

Hierbij gaat het over het maken van een sterkte-zwakte analyse om vervolgens de competenties en ontwikkelingspunten te onderzoeken.