Loopbaanbegeleiding voor werknemers

Loopbaancoaching

Wanneer is loopbaancoaching iets voor jou?

 • Ik twijfel of ik mijn huidige job tot mijn pensioen wil doen.
 • Welk werk past er echt bij me?
 • Ik zou graag mijn kwaliteiten beter benutten. Hoe pak ik dit aan?
 • De werkdruk blijft maar stijgen. Zou ik beter ander werk zoeken?
 • Hoe krijg ik meer voldoening en plezier in mijn job?
 • Hoe kan ik een beter evenwicht vinden tussen mijn werk en mijn privéleven?
 • Mijn Burn Out coach zegt dat ik klaar ben om opnieuw te starten, maar ik twijfel of mijn huidige job wel een goede match is. Eens samen bekijken?
 • Ik heb het gevoel dat ik in mijn job niet kan tonen waar ik echt goed in ben. Wat kan ik hieraan doen?

Zit je met een of meerdere van bovenstaande gedachten of vragen, dan kan loopbaanbegeleiding jou helpen. Je ontdekt wat je gelukkig maakt op het werk en wat je energie geeft.

Praktische stappen naar loopbaancoaching. Hoe werkt het?

Stap 1 : Doe de loopbaancheque check
Check of je aan de voorwaarden voor loopbaancheques voldoet, namelijk :
Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen :

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt over je hele loopbaan minstens zeven jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd.
 • Je volgde de voorbije zes jaar geen loopbaanbegeleiding.
 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.

Kom je niet in aanmerking voor een loopbaancheque? Je bent nog steeds welkom en spreekt een tarief af met jouw loopbaancoach.

Stap 2 : Kies jouw coach
Contacteer ons voor een vrijblijvend telefonisch gesprek. Nadien beslis je of je een traject opstart.

Stap 3 : Bestel je VDAB loopbaancheques
Bestel alvast je eerste loopbaancheque online via onderstaande link op de site van de VDAB :
https://www.vdab.be/loopbaancheques

Eenmaal aangevraagd kan het een paar werkdagen duren vooraleer je een uitnodiging tot betalen krijgt (€40). Dit is voor de eerste vier uur coaching. De cheque ontvang je per mail en bezorg je voor de start aan jouw loopbaancoach.
Een tweede cheque kan na voltooiing van de eerste 4u coaching aangevraagd worden voor eveneens €40 en geeft recht op nog 3 extra uren coaching.

Stap 4 : Start met je loopbaantraject
Je bent klaar om je traject op te starten!
De loopbaancoach helpt jou doorheen de verplichte formaliteiten zoals het samenwerkingscontract en de gedragscode om jou tenslotte te coachen richting een eigen POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan).

Vraag informatie aan over Loopbaancoaching voor Werknemers

Ik heb een vraag (FAQ)

Ik wil graag starten met loopbaancoaching. Wat nu?
We starten elk coachingstraject met een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Zo kunnen we luisteren naar wat je precies nodig hebt en kijken we samen of School 4 Power de juiste match is voor jou.

Ik ben nog niet 100% zeker, hoe kan ik een kennismakingsgesprek aanvragen?
Je kan dit kennismakingsgesprek aanvragen via onze website. Wij nemen daarna binnen drie werkdagen contact met je op. We luisteren graag naar jouw specifieke vraag, bekijken of loopbaancoaching iets voor jou is en beantwoorden meteen al jouw andere vragen.

Heb ik recht op loopbaancheques van VDAB?
Laten we dit even bekijken. Je hebt recht op loopbaancheques als je aan volgende voorwaarden voldoet:

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 • Momenteel werk je voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je beschikt over zeven jaar of 84 maanden werkervaring
 • De voorbije zes jaar volgde je nog geen loopbaanbegeleiding.

Dan heb je recht op loopbaancheques van VDAB en kan je dus loopbaanbegeleiding aan slechts 10€ per uur coaching.

Hoe bestel ik loopbaancheques?
Je kan loopbaancheques online bestellen via de website van VDAB. Daarvoor heb je een Mijn loopbaan-account nodig. Heb je al zo’n Mijn loopbaan-account? Dan bestel je je loopbaancheques via https://www.vdab.be/loopbaancheques.

Welke prijs dien ik hiervoor te betalen?
Voor de eerste cheque krijg je vier uur begeleiding, voor de 2de cheque drie uur. Jij betaalt telkens 40€. VDAB subsidieert het systeem door per uur ongeveer 160€ bij te leggen. De totale subsidie bedraagt zo ongeveer 1.100€

Hoeveel loopbaancheques kan ik bestellen?
Elke zes jaar heb je recht op twee loopbaancheques. Je kan slechts één loopbaancheque per keer bestellen. De eerste loopbaancheque geeft je recht op vier uur begeleiding, de tweede loopbaancheque op drie uur. Pas wanneer je de eerste vier uur begeleiding hebt gevolgd, kan je een tweede loopbaancheque bestellen.

Hoe lang is mijn loopbaancheque geldig?
Je loopbaancheque is drie maanden geldig. De geldigheidsdatum wordt vermeld op de loopbaancheque en kan niet verlengd worden. Als je vóór deze datum geen loopbaanbegeleiding gevolgd hebt bij een erkend loopbaancoach dan wordt de cheque ongeldig en krijg je je geld automatisch teruggestort.

Vervalt deze cheque?
De cheque vervalt, maar dit wil niet zeggen dat je recht op loopbaancheques vervalt. Indien je nog steeds in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding, kan je een nieuwe loopbaancheque aanvragen, die opnieuw drie maanden geldig is.

Hoeveel tijd heb ik om alle uren van mijn cheque te gebruiken?
Eerste loopbaancheque
Met de eerste loopbaancheque heb je recht op vier uur loopbaanbegeleiding, met de de tweede cheque heb je recht op drie uur loopbaanbegeleiding. Als je niet alle uren wil opgebruiken, ben je de resterende uren van die loopbaancheque kwijt 12 maanden na je laatste gesprek. Je hebt dus wel even de tijd om alle uren op te nemen.

Tweede loopbaancheque
Indien dit je eerste loopbaancheque was, kan je wel nog altijd een tweede loopbaancheque aanvragen. Om deze op te nemen heb je op nieuw 12 maanden de tijd

Kan ik één loopbaancheque inzetten bij meerdere coaches?
Neen, dat kan niet. Je tekent immers bij de start van je loopbaanbegeleidingstraject een samenwerkingsovereenkomst. En overhandig je de loopbaancheque aan je coach. Na de ondertekening van de overeenkomst kan je voor de ingezette loopbaancheque niet meer van coach veranderen.

Indien je nog recht hebt op een tweede loopbaancheque kan je er wel voor kiezen om deze in te zetten bij een ander loopbaancentrum na afsluiting van de eerste loopbaancheque.

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb ivm loopbaanbegeleiding?
Zeker niet wachten tot alle uren zijn opgenomen. Het spreekt vanzelf dat we er alles aan doen om jou optimaal te ondersteunen. Ben je uiteindelijk niet tevreden, laat het ons weten zodat we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen. Je kan je klacht indienen via een mail aan mailen naar info@school4power.be

Coaching voor Ondernemers & Zelfstandigen

Hoe kan ik een beter evenwicht vinden tussen mijn bedrijf en mijn privé? Het was mijn grote droom en neigt nu naar mijn ergste nachtmerrie? Hoe krijg ik opnieuw voldoening & plezier in mijn werk? Als deze en andere vragen jou als Ondernemer bezig houden, dan neem je best contact met ons op.

Na een inleidend gesprek gaan we aan de slag met een Ondernemersscan waar we 11 criteria bekijken hoe jij het als Ondernemer of Zelfstandige op persoonlijk vlak doet. Nadien bekijken we samen waar prioritair aan gewerkt moet worden om als Ondernemer of Zelfstandige het verschil te maken. Gedurende zeven uur gaan we samen aan de slag. Jij betaalt hiervoor 80€, de overheid legt hier 1.100€ bij. Zo’n cadeau ga je toch niet weigeren?

Ontwikkeling van leidinggevenden

Hier zetten we in op hoger als middenkader en het omvat zowel training als coaching. Maar hoe stelt u de leerdoelen op? Wat wil u bereiken? Hoe gaat u aan de slag?

School 4 POWER gaat met uw leidinggevenden aan de slag om door het bos de bomen terug te kunnen zien.

Talent- en competentiemanagement

Hoe realistisch is mijn zelfbeeld? Waar liggen mijn talenten en competenties en hoe geef ik verdere invulling aan mijn loopbaan? Ben ik wel geschikt voor deze job?

Hierbij gaat het over het maken van een sterkte-zwakte analyse om vervolgens de competenties en ontwikkelingspunten te onderzoeken.