Talent- en competentiemanagement

Talent- en Competentiemanagement

Talent- en Competentiemanagement, gefocust op jou als individu.
Onderzoek en vergroot jouw talenten en competenties

Hoe realistisch is mijn zelfbeeld? Waar liggen mijn talenten en hoe geef ik verdere invulling aan mijn loopbaan? Ben ik wel geschikt voor deze job?

Hierbij gaat het over het maken van een sterkte-zwakte analyse om vervolgens de competenties en ontwikkelingspunten te onderzoeken. Bij voorkeur starten we met een Talent-Motivatie-Analyse (TMA) als ijkpunt of gaan we aan de slag met jouw gedragsvoorkeuren vanuit een Insights Discovery rapport.

De Talent Motivatie Analyse (TMA) is een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst die de voorkeursdenkprocessen, die aan de basis liggen van gedrag, in kaart brengt en zo een ‘blauwdruk’ van de betrokkene genereert. Het is daarmee hét diagnostisch instrument voor talenten en ontwikkelmogelijkheden op niveau van persoonlijkheid en functioneren. Mensen ontwikkelen zich immers het best, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in de lijn ligt met hun talenten en competenties.

Vanuit School 4 POWER zetten we Insights graag in als het gaat over communicatie. Het rapport laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te herkennen, te waarderen en te benutten. Onze perceptie van bepaalde situaties is in feite subjectief en persoonlijk. Ieder van ons ziet de dingen anders en heeft een andere manier van omgaan met elkaar en de wereld. Het zijn dan ook deze verschillen in perceptie die tot onenigheid, conflicten en miscommunicatie kunnen leiden. Je daar bewust van zijn, is het begin van persoonlijke groei. Het maakt gebruik van een toegankelijk kleurenmodel om zelfinzicht, effectieve communicatie en teamontwikkeling te bevorderen.

Immers, bij vragen over het ‘kunnen’ gaat het om het scherp krijgen van het zelfbeeld. Met name van het beeld dat we hebben van onze capaciteiten en competenties, waarmee de vaardigheid en de kennis wordt bedoeld. Daarnaast is het ook interessant om zicht te krijgen op talenten, namelijk de aanleg om capaciteiten te ontwikkelen.

Om een goede volgende stap in een loopbaan te kunnen zetten en antwoord te krijgen op de vragen over de eigen kwaliteiten is eerlijke feedback over de sterke en zwakke punten cruciaal. Het is een zoektocht naar mogelijkheden om kwaliteiten, motieven en ambities in te zetten en uiteindelijk te verzilveren in een passende werkomgeving.

Binnen een traject is het de bedoeling om vast te stellen waar je staat en waar je naartoe wil. Er wordt gepeild naar specifiek gedrag maar ook naar ingesteldheid. Hierbij hoort eveneens dat nog niet ontwikkelde of minder gekende talent of potentieel onderzocht wordt want deze bepalen mee de lange termijn doelstelling. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan worden handgrepen aangereikt om de juiste richting te vinden.

Interesse hoe School 4 POWER jou, jullie verantwoordelijken, jullie medewerkers en dus jullie bedrijf of organisatie kan ondersteunen in groei, laat hieronder je gegevens na en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Vraag informatie aan over talent- en competentiemanagement

Loopbaancoaching voor Werknemers

Ben je nog gelukkig met het werk dat je doet? Vertrek je nog met een glimlach? Of wil je het roer compleet omgooien en weet je niet wat je wil gaan doen? Of weet je het wel, maar weet je niet goed hoe of ontbreekt het jou aan durf?

Samen met jou gaan onze coaches op zoek wat voor jou kan werken. Hoe je dit best aanpakt, waar je begint en de volgende stap… hier gaan we mee aan de slag. Via de loopbaancheques van de VDAB kan je voor 80€ zeven uur loopbaanbegeleiding volgen bij een gecertifieerde coach.

Coaching voor Ondernemers & Zelfstandigen

Hoe kan ik een beter evenwicht vinden tussen mijn bedrijf en mijn privé? Het was mijn grote droom en neigt nu naar mijn ergste nachtmerrie? Hoe krijg ik opnieuw voldoening & plezier in mijn werk? Als deze en andere vragen jou als Ondernemer bezig houden, dan neem je best contact met ons op.

Na een inleidend gesprek gaan we aan de slag met een Ondernemersscan waar we 11 criteria bekijken hoe jij het als Ondernemer of Zelfstandige op persoonlijk vlak doet. Nadien bekijken we samen waar prioritair aan gewerkt moet worden om als Ondernemer of Zelfstandige het verschil te maken. Gedurende zeven uur gaan we samen aan de slag. Jij betaalt hiervoor 80€, de overheid legt hier 1.100€ bij. Zo’n cadeau ga je toch niet weigeren?

Ontwikkeling van leidinggevenden

Hier zetten we in op hoger als middenkader en het omvat zowel training als coaching. Maar hoe stelt u de leerdoelen op? Wat wil u bereiken? Hoe gaat u aan de slag?

School 4 POWER gaat met uw leidinggevenden aan de slag om door het bos de bomen terug te kunnen zien.