Week van het werkgeluk – Geluk op het werk moet een topprioriteit zijn voor alle bedrijven

Onderzoek in het bedrijfsleven toont aan dat gelukkige werknemers meer betrokken zijn bij hun werk, productiever, flexibeler, veerkrachtiger en creatiever zijn. Ze zijn klantgerichter en werken beter samen met hun collega’s. Ze zijn minder geneigd om zich ziek te melden en de kans op burn-out is kleiner.

Zouden we niet allemaal gelukkige werknemers willen, en willen zijn? Want mensen die gelukkig zijn op het werk, zijn niet alleen goeie werknemers maar ook betere ouders, vrienden en buren.

Geluk op het werk gaat over zinvol werk, gezonde relaties, ontwikkeling en plezier maken. En over het stoppen van onnodige regels, machtspelletjes, gecompliceerde processen en procedures, verzuim, ongemotiveerde collega’s en geïrriteerde managers.

Dus laten we samenwerken om Geluk op het werk de regel te maken en niet de uitzondering. Laten we een werkplek creëren om plezier, waardering, positieve feedback, geweldige uitdagingen, vertrouwen, betekenisvolle resultaten en eigen verantwoordelijkheden te stimuleren. Laten we als werknemers, werkgevers, ondernemers en vooral als mensen samenwerken om geluk op het werk de norm te maken en niet de uitzondering.

Werken rond werkgeluk betekent niet dat iedereen altijd gelukkig moet zijn. Of dat geluk de enige verantwoordelijkheid van organisaties is. Happiness at Work is een gedeelde verantwoordelijkheid.

In 2018 werd de laatste week van september uitgeroepen tot The International Week of Happiness. Deze week nodigt iedereen uit om het onderwerp op de agenda van uw organisatie te plaatsen en de verandering naar een gelukkiger werkplek te beginnen. De International Week of Happiness at work is van niemand, noch zijn er regels of do’s en don’ts. Het is een doe-het-zelf beweging.

Op dinsdag 24 september, van 19-20.30 u organiseren we een workshop ‘Hoe motiveer en inspireer je jouw medewerkers?’.

Op woensdagen 25 september en 9 oktober van 9-12 u organiseren we een workshop ‘Verhoog je werkgeluk met coachend leiderschap’.

Beide workshops gaan door op ons thuisadres: School 4 POWER, Oude Brusselseweg 107, 9050 Gentbrugge.

In de week van het werkgeluk (23-27 september) kan je als bedrijf een gratis adviesgesprek aanvragen rond optimaliseren van het werkgeluk en de bevlogenheid van je medewerkers, en stress- en burn-out beleid.

Op dinsdagvoormiddag 24 september, woensdag 25 september, donderdag 26 september en vrijdagvoormiddag 27 september kan je individueel een adviesgesprek aanvragen rond het verbeteren van je werkgeluk.

Wat kan jij in je organisatie doen? Om je wat inspiratie te geven …

  • nodig een expert uit voor een inspirerend gesprek tijdens de lunch en bespreek wat je kunt doen;
  • organiseer een discussie over wat je gelukkig maakt op het werk met collega’s;
  • start een initiatief om meer positieve feedback te geven;
  • lunch samen met je collega’s en niet aan je bureau;
  • praat tijdens een teamoverleg over jullie organisatiecultuur, wat goed is en minder goed aanvoelt, en hoe je hierin wijzigingen kan aanbrengen
  • teken het manifesto rond de week van het werkgeluk hier